Accor vrea sa transforme divizia de investitii HotelInvest in subsidiara

Lantul hotelier Accor SA, proprietarul brandurilor Mercure si Ibis, intentioneaza sa-si desprinda divizia de investitii, respective sa o transforme intr-o afacere separata.
Potrivit Accor, odata cu finalizarea transferului, compania va avea o flexibilitate financiara mai mare ca sa dezvolte noi produse sis a beneficieze de noi oportunitati de crestere.
“Transformarea HotelInvest intr-o subsidiara este un pas nou, care ofera o multitudine de oportunitati pentru Accor, facand posibila atragerea de noi investitori pentru o parte din afacerile noastre. Acest proiect va spori semnificativ resursele disponibile ale grupului” a declarant Sebastien Bazin, director executive Accor.
Recent Accor a modificat valoarea bruta a activele HotelInvest detinute si inchiriate, excluzand lantul Orbis, la 6,6 mld. USD, de la 6,5 mld. USD, cat era estimarea din octombrie.
Compania hoteliera vrea sa-si creasca numarul de hoteluri destinate turistilor mileniali, inclusive prin brandul Jo&Joe si prin detinerile de la 25hours Hotels Germania si Mama Shelter Franta.

Source: Bursa