Accor intentioneaza sa deschida o unitate Novotel in Timisoara

Lantul hotelier Accor poarta negocieri pentru deschiderea unui hotel Novotel la Timisoara, care ar putea fi dezvoltat in parteneriat cu un alt investitor.

Bruno Vinette, general manager al Pullman Bucharest World Trade Center, fostul hotel Sofitel, a declarat ca, in Timisoara, compania Accor detine deja terenul pentru dezvoltarea hotelului Novotel, care ar putea deveni operational in aproximativ 2 ani.

Printre orasele vizate pentru extinderea lantului Accor in Romania se mai numara Brasov sau Cluj. La Brasov ar putea fi dezvoltat atat un hotel Novotel, cat si un Ibis sau Etap.

Hotelul Pullman din Bucuresti a inregistrat in 2008 o cifra de afaceri de 9 milioane EUR, in scadere fata de 2007, cand a inregistrat afaceri de 9,3 milioane EUR.

Bruno Vinette a declarat ca unitatea a bugetat pentru acest an aceeasi cifra de afaceri ca in 2008, insa probabil nu se va intampla asa. In luna ianuarie, hotelul a inregistrat o scadere de 30% ale veniturilor fata de luna similara din 2007, iar gradul de ocupare a fost de 44%, a spus Vinette, care apreciaza ca piata isi va reveni in luna martie.

Gradul de ocupare estimat pentru acest an este de 68%, fata de 70% cu an in urma.

In vederea afilierii la brandul Pullman au fost realizate in ultimii ani investitii in renovarea camerelor, in acest an fiind prevazuta deschiderea unui nou restaurant si renovarea centrului de conferinte.

Source: Bizcity