Accor Services a lansat carduri internationale de reduceri hoteliere in unitatile grupului

Compania Accor Services a lansat, in afara tichetelor de masa, asigurari de risc si accidente, valabile in cazul salariatilor care beneficiaza de tichete de masa nominale si carduri internationale de reduceri hoteliere in unitatile grupului – Sofitel, Mercure, Novotel, Ibis sau Suitehotel si carduri de reduceri in hotelurile prezente la nivel local – Sofitel, Ibis, Novotel-pana la sfarsitul acestui an si lantul partener Continental.

Directorul general al Accor Services, Emmanuel Malan, este de parere ca piata romaneasca de tichete de masa, unul dintre cele mai profitabile segmente ale economiei, a ajuns la maturitate si este momentul dezvoltarii liniare, prin diversificarea portofoliului de produse.

In urma cu 3 ani compania a lansat Tichetele Cadou iar in prezent intentioneaza sa lanseze pe piata Tichetele Cresa, un tip de vouchere cu care mamele cu copii pana la 3 ani vor putea achita serviciile de ingrijire a copiilor la cresa. Valoarea lor este stabilita prin lege si se situeaza in jurul valorii de 300 RON. Tichetele Cresa ar putea fi introduse pe piata pana la sfarsitul acestui an si vor fi valabile in orice cresa din tara.

In 2005 Accor Services a inregistrat o cifra de afaceri de 80,9 milioane RON, in crestere cu aproximativ 6% fata de 2004 si un profit brut de 72,5 mililioane RON, rata profitabilitatii fiind de aproximativ 80%.

Pentru acest an Emmanuel Malan estimeaza ca cifra de afaceri se va situa la acelasi nivel ca anul trecut. Aproximativ 90% din business-ul Accor Services este reprezentat de tichetele de masa.

Compania Accor Services a fost infiintata in iulie 1998, actionarii principali fiind grupul francez Accor cu 82% din actiuni si CNS Cartel Alfa cu 8% din actiuni. Principalii competitorii sunt Cheque Dejeuner, Sodexho Pass, Hungastro sau Blu Ticket.

Principalii emitenti estimeaza ca valoarea pietei de tichete de masa, se ridica la 700-800 milioane EUR, cu o rata de crestere anuala de 10% in urmatorii ani.
Source: Ziarul Financiar