Accor Hotels Romania a contractat un imprumut de 7 milioane EUR de la Citibank

Potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial, Accor Hotels Romania, compania care opereaza hotelul Novotel din Bucuresti, a contractat un imprumut de aproximativ 7 milioane EUR de la Citibank Romania pentru a finanta nevoile curente de exploatare ale societatii.

Hotelul Novotel, clasificat la 4 stele, reprezinta prima investitie proprie a Accor in piata hoteliera din Romania si singura de pe piata autohtona a unui lant hotelier international. Deschiderea noului hotel, in care au fost investite 33 milioane EUR, este anuntata pentru semestrul al doilea al acestui an.

Societatea Accor Hotels Romania, detinuta in proportie de 100% de catre Accor Hotels Belgia, are un capital social de aproximativ 500.000 EUR iar administratorii companiei sunt Andre Roger Cantiniaux, director pentru Europa de Sud-Est in cadrul lantului Accor si Ileana Preda, care a ocupat anterior pozitia de director financiar al Accor Services.

Actionarii Accor Hotels Romania au aprobat incheierea de contracte de comodat si ulterior de inchiriere, avand ca obiect hotelul Novotel, cu societatea Victoria Business Plaza.

Hotelul Novotel este situat pe Calea Victoriei si dispune de 277 camere, un salon cu 300 de locuri, 8 sali de conferinta, un centru de fitness cu piscina interioara si magazine.

Compania Accor opereaza sub contract de management hotelul Sofitel din capitala, clasificat la 4 stele si hotelurile Ibis, clasificate la 3 stele, doua in Bucuresti si unul la Constanta.
Source: Ziarul Financiar