ANTREC solicita clasificarea numai pe margarete pentru pensiuni

Nicolae Folea, membru in consiliul de conducere al Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural, ANTREC, a declarat ca organizatia are o serie de solicitari la adresa ministrului turismului, Elena Udrea.

Printre acestea se numara si clasificarea pensiunilor turistice si agroturistice numai pe margarete, pentru a nu crea confuzii in randul turistilor, iar hotelurile sa fie clasificate pe stele.

In acelasi timp, ANTREC doreste sa i se delege de la minister competenta de clasificare a pensiunilor turistice si agroturistice.

Printre solicitari se mai numara si anularea prevederii privind obligatia gazdei de a se ocupa direct de programul turistilor pe tot parcursul sejurului la pensiuni, precum si anularea obligatiei autorizarii PSI pentru pensiunile turistice si agroturistice cu capacitate de cazare mai mica de 6 camere, considerandu-se ca fiind suficienta declaratia pe propria raspundere a proprietarilor, asa cum a fost pana in anul 2008.

De asemenea, ANTREC solicita armonizarea legislatiei si a normelor de aplicare din turismul rural, la nivelul tarilor europene, cu experienta bogata si traditie in acest domeniu.
Source: Ziare.com