ANT vrea ca hotelurile balneare din Romania sa primeasca certificate germane de calitate a serviciilor TUV

Autoritatea Nationala pentru Turism, ANT, vrea sa modifice legislatia in domeniu si sa introduca, pentru hotelurile balneare, certificatul german de calitate a serviciilor TUV.
Decontarile prin casele de sanatate din Germania sau din restul Europei ale tratamentelor facute in Romania sunt legale si pot fi efectuate, insa aceste case de sanatate au o problema legata de clasificarea balneara din Romania, deoarece, in Germania, de exemplu, exista diferite clasificari: statiuni balneare de cura si tratament specializate pe namol, pe apa, pe sare etc., a precizat Anca Pavel-Nedea, presedintele ANT. 
Aceasta a declarat ca turismul balnear ar putea atrage mai multi turisti straini daca hotelurile sau, mai exact, bazele de tratament din cadrul lor ar putea primi certificate de calitate de tip DIN ISO. In Romania, aceste certificari nu sunt specializate pe balneo, in timp ce, in Germania, toate statiunile si hotelurile cu baza de cura si tratament detin certificarea TUV, un sigiliu al calitatii.
O firma interesata de efectuarea acestor certificari pentru hotelurile din Romania cu baze de cura si tratament este consultantul german HotQua.
Ca sa poate fi pus in practica acest proiect, angajatii bazei de cura si tratament vor participa la cursuri de 2 saptamani in Germania, dupa care o echipa germana va ajunge la hotelurile din Romania si va verifica daca au aplicat tot ce au invatat, urmand sa primeasca certificatul TUV. 
Proiectul urmeaza sa inceapa in luna aprilie a acestui an.

Source: Profit