ANT: turismul are cel mai mare grad de absorbtie a fondurilor europene

Razvan Filipescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, ANT, a declarat ca sectorul turistic a inregistrat cel mai mare grad de absorbtie a fondurilor europene, de 21,7%, comparativ cu 6%, cat era in 2012.
Filipescu a precizat ca pentru continuarea campaniilor de promovare, integrate si coerente, a Romaniei ca destinatie turistica este necesara o strategie de marketing, iar toate acestea trebuie sustinute si de o calitate a serviciilor, in contextul unei competitii acerbe.
Acesta a atras atentia asupra faptului ca, pentru promovarea si dezvoltarea turismului, sunt necesare servicii de inalta calitate si de oameni foarte bine pregatiti.
O alta problema cu care Romania se confrunta, potrivit lui Filipescu, este aceea a migratiei fortei de munca calificate si cu experienta, pentru ca statisticile arata ca, daca in Europa hotelurile reusesc sa-si mentina cam 50% din salariati timp de 5 ani si circa 25% mai mult de 5 ani, in Romania mentinerea acestora este de maximum 10% din personalul calificat pe o perioada de 1 sau 2 ani, fapt extrem de ingrijorator.

Source: Capital