ANT estimeaza ca in acest an numarul turistilor pe litora va creste cu pana la 8%, iar incasarile hotelierilor vor creste cu peste 10%

In urma discutiilor cu turoperatorii de pe litoral, Anca Nedea, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, ANT a ajuns la concluzia ca, in acest an, numarul total de turisti pe litoral va creste cu 5-8% comparativ cu vara trecuta. Ea estimeaza si ca incasarile hotelierilor se vor majora cu peste 10%, atat datorita numarului mai mare de turisti, cat si pe fondul cresterii usoare a tarifelor hotelurilor, in special in varf de sezon.
In acest an, numarul turistilor straini de pe litoral a crescut cu circa 50%. Dupa cum arata si Institutul National de Statistica, litoralul romanesc a inregistrat in 2015, un numar de 29.600 de turisti straini, cifra derizorie. In aceeasi perioada, in hotelurile de la mare s-au cazat 792.000 de romani.
Anca Nedea a declarat ca cea mai mare crestere in acest an se constata in cazul turistilor din Israelul si Polonia, dar s-a majorat si numarul de francezi si germani.
O crestere de peste 10% s-a inregistrat si in cazul romanilor care lucreaza in strainatate si se intorc vara sa isi faca vacantele pe litoralul autohton. Cei mai multi dintre ei au venit din Spania, Italia si Marea Britanie.

Source: Profit