ANT a realizat un proiect de act normativ privind clasificarea campingurilor

ANT a realizat un proiect de act normativ prin care propune un set de criterii care trebuie indeplinite de campinguri in vederea clasificarii lor pana la 4 stele.

Astfel, campingurile vor fi pazite in permanenta si vor fi amenajate in asa fel incat sa permita turistilor parcarea mijloacelor de transport si pregatirea mesei, in raport cu capacitatea de cazare totala a campingului si in concordanta cu peisajul si mediul inconjurator. Campingurile de 3 si 4 stele vor avea cai de acces care sa permita circulatia in ambele sensuri. Alimentarea cu apa potabila se va face numai prin racordarea la reteaua publica, tinand cont ca distanta dintre gurile de apa sa nu depaseasca 100 m si fiecare punct sa asigure minimum 50 l/zi in campingurile de 1 si 2 stele si minimum 60 l/zi de apa pentru campingurile de 3 si 4 stele, din care 20 l de apa calda. Grupurile sanitare se vor amplasa central, la minimum 20 m de cel mai apropiat spatiu de cazare si la maximum 100 m de cel mai indepartat spatiu de cazare si vor avea lavoarele delimitate de paravane. In campingurile de 4 stele compartimentul lavoarelor si al dusurilor va fi separat de cel al cabinelor WC iar fiecare cabina de dus va cuprinde si un compartiment pentru dezbracare-imbracare, echipat cu scaun, oglinda si cuier.

Campingurile sunt definite ca structuri de primire turistice destinate sa asigure cazarea turistilor in corturi sau rulote. Casutele si bungalowurile sunt spatii de cazare de dimensiuni reduse care trebuie sa pastreze o distanta minima de 3 m intre ele, pentru a asigura spatiul necesar parcarii unei masini. Elementul de baza al campingului este parcela de campare, o suprafata de teren marcata care sa asigure suprafata necesara pentru miscarea si odihna a patru turisti, inclusiv parcarea mijlocului de transport.
Source: Realitatea Romaneasca