ANT a efectuat peste 400 de controale si a aplicat amenzi de peste 3,5 mil. RON, in primele noua luni din 2015

In primele noua luni ale acestui an, Directia Generala de Control, Autorizare si Turism din cadrul Autoritatii Nationale pentru Turism, ANT a efectuat 423 de activitati de control, in urma carora au fost aplicate 131 de amenzi contraventionale, a caror valoare a depasit 3,5 mil. RON, si au fost retrase 38 de certificate de clasificare si 5 licente de turism, a anuntat presedintele ANT Anca Pavel-Nedea.
Totodata, au fost aplicate 228 de sanctiuni de avertisment.
Actiunile de control au vizat 518 structuri de cazare, 417 structuri de alimentatie publica, 95 de agentii de turism, 5 plaje si o partie de schi.
In privinta activitatilor de autorizare, in acelasi interval s-au consemnat 3.167 de documentatii depuse de operatorii economici in vederea obtinerii autorizatiilor necesare functionarii in domeniul turismului. 
Din total, 1.640 au fost autorizatii provizorii de functionare – structuri primire turistice – cazare si alimentatie publica, 809 certificate de clasificare – structuri primire turistice – cazare si alimentatie publica, 33 fise anexa la certificatul de clasificare, 169 au fost brevete turism, precum si un certificat pentru omologare traseu turistic montan.
ANT a mai inregistrat 186 de atestate si ecusoane de ghid de turism, 529 de adrese completare documentatii – obtinerea certificatelor de clasificare, licente turism si agrement nautic, 295 adeverinte pentru licente de turism, 398 de licente de turism, 39 de adeverinte pentru certificare de clasificare, 249 de avize de specialitate pentru constructii in domeniul turismului etc.
„Directia de infrastructura Turistica gestioneaza fondurile destinate investitiilor de la bugetul de stat. In panelul de activitati pentru anul in curs se regasesc actualizarea Master Planului privind dezvoltarea turismului balnear, actualizarea strategiei nationale a eco-turismului din Romania, servicii de realizare a studiului privind amenajarea unei poteci de biciclete in lungime de 180 km pe traseul Dubova-Bigar-Carbunari-Cheile Nerei-Beusnita-Varful Bracia-Lacul Buhui-Complexul turistic Semenic, servicii de elaborare a statutului privind dezvoltarea durabila a Muntilor Carpati care face parte din strategia Conventia Carpatica etc”, a precizat Anca Pavel-Nedea.

Source: Economica