ANT: 5 mil. EUR pentru promovarea Romaniei in perioada 2017-2020

Fondurile minime necesare pentru promovarea turistica a Romaniei se ridica la 5 mil. EUR anual, incepand din 2017, indica o strategie de marketing, promovare si reprezentare a Romaniei pentru perioada 2016-2020, la care lucreaza in prezent Autoritatea Nationala pentru Turism, ANT, a declarat presedintele ANT, Anca Pavel-Nedea.
In acest an, ANT are alocate 2 mil. EUR pentru actiunile de promovare turistica a Romaniei, pentru participarea la targurile internationale de profil.
In perioada imediat urmatoare, ANT va finaliza strategia pe care o va revizui si cu reprezentantii asociatiilor de profil din industrie, inainte de a o face publica.
„Bugetul restrictiv nu a permis o alocare substantiala pentru promovarea turistica a tarii. Am reusit sa incheiem colaborari, care nu necesita implicarea financiara a ANT si care sustin eforturile noastre de a promova Romania din punct de vedere turistic. In calitate de manager al ANT a trebuit sa pornesc de la aceasta realitate, sa mi-o insusesc si sa vin cu o solutie care sa deblocheze situatia si sa ofere sectorului de turism un instrument coerent de dezvoltare”, a precizat presedintele ANT.
Strategia a fost conceputa de o echipa de proiect interna, fara costuri.

Source: Economica