ANPC verifica serviciile turistice din statiunile montane

Potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, ANPC, serviciile turistice din statiunile montane vor fi verificate de catre institutie prin intermediul Comandamentului de iarna, organizat pentru perioada 30 noiembrie – 23 decembrie 2009.

Presedintele ANPC, Constantin Cerbulescu, a declarat ca, in vederea asigurarii informarii si protectiei turistilor care isi vor petrece sarbatorile de iarna in statiunile montane, comisarii ANPC vor controla spatiile de cazare, unitatile de alimentatie publica si operatorii economici care ofera servicii de agrement si inchiriaza echipament pentru sporturile de iarna.

Sediilor Comandamentului de iarna de pe Valea Prahovei vor fi deschise zilnic, intre orele 10-18, de luni pana sambata si duminica, intre orele 10-16.

La nivel national, in perioada 30 noiembrie – 23 decembrie, Comisariatele Judetene pentru Protectia Consumatorilor, CJPC, care au statiuni turistice pe raza judetelor de care raspund, vor desfasura controale in vederea asigurarii conditiilor optime pentru primirea turistilor.

Dupa data de 23 decembrie, turistii care vor intampina probleme in statiunile din Romania pot sesiza CJPC, care vor asigura un serviciu de permanenta pe toata durata sarbatorilor de iarna.

Source: Financiarul