ANAT cere ca biletele de odihna si tratament sa fie distribuite de catre agentiile de turism

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism, ANAT, cere ca biletele de odihna si tratament derulate prin Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, CNPAS, sa se distribuie prin intermediul agentiilor de turism.

ANAT precizeaza ca o mare parte din turismul nelicentiat practicat in Romania se deruleaza prin intermediul caselor de pensii si propune Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale sa ofere cupoane de reducere beneficiarilor, pentru ca acestia sa apeleze la serviciile agentiilor de turism.

Orientarea beneficiarilor pachetelor de tratament catre agentiile de turism va veni in sprijinul consumatorilor, deoarece isi vor putea alege statiunile si structurile de cazare cele mai indicate pentru tratamentul de care au nevoie.

ANAT solicita Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului si Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale analizarea acestei propuneri si formarea unui grup de lucru in acest sens, impreuna cu Organizatia Patronatelor din Turismul Balnear.

ANAT considera ca orientarea turistilor de tratament catre agentii va accelera trecerea la un turism profesionist si la dezvoltarea turismului balnear.

Source: Bloom Biz