ANAT: 30.000 de persoane au vizitat Targul de Turism al Romaniei

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism, ANAT a anuntat ca Targul de Turism al Romaniei care s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute la Romexpo a inregistrat 30.000 de vizitatori.

Impreuna cu ANAT Romania, pentru prima data la aceasta editie s-a aflat ANAT din Republica Moldova. Cele doua asociatii construiesc impreuna o strategie de promovare a circulatiei turistice bilaterale si alcatuiesc proiecte si campanii comune de vanzare a vacantelor prin agentiile de turism.

Cele mai vandute destinatii interne au fost litoralul, Delta Dunarii si statiunile montane si de agroturism, vizitatorii manifestand un deosebit interes pentru ofertele speciale de tip early booking aferente programului „Vacanta in tara mea”, care ofera un discount de pana la 30% in limita unor termeni si conditii.

Printre destinatiile externe cele mai cautate s-au numarat Turcia, Grecia, Spania si Bulgaria.

La discounturile early booking cuprinse intre 10% si 30% s-au adaugat si reducerile speciale oferite pe perioada targului.

Bugetul mediu pe care romanii sunt dispusi sa-l cheltuiasca pentru o vacanta interna se situeaza intre 500-700 EUR, iar pentru deplasarile externe intre 700-900 EUR.

Source: Capital