ANAR a anuntat ca plajele litoralului romanesc vor fi curatate si amenajate pana la jumatatea lunii aprilie

Administratia Nationala Apele Romane, ANAR, a anuntat ca plajele litoralului romanesc vor fi curatate, amenajate si predate utilizatorilor pana la jumatatea lunii aprilie, inainte de inceperea sezonului estival, precizand ca lucrarile au fost realizate in proportie de 70%.
Reprezentantii ANAR sustin ca pana in prezent au fost predate 89 de subsectoare de plaja din totalul de 309 subsectoare inchiriate.
Lucrarile de pregatire a plajelor, desfasurate de Sistemul de Gospodarire a Apelor cu utilaje si personal din cadrul Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea – Litoral, se defasoara simultan pe tronsoanele Navodari – Mamaia – Constanta, finalizat in proportie de 60%, Agigea – Eforie – Costinesti – Tuzla, finalizat in proportie de 70% si 23 August – Mangalia – 2 Mai – Vama Veche, finalizat in proportie de 80%.
Lucrarile de pregatire a plajelor constau in curatarea manuala si cu utilaje speciale, prin colectarea deseurilor si a altor obiecte, curatarea nisipului depus in dreptul gardurilor de protectie si din zona aleilor, reabilitarea suprafetelor de plaja erodate de nisip, demontarea gardurilor de stuf, nivelarea plajelor, curatarea acestora de scoici, acolo unde s-au depus. 

Source: Profit