A inceput reabilitarea patiilor de schi din Poiana Brasov

Autoritatile locale din Brasov au anuntat demararea unui proiect pentru imbunatatirea domeniului schiabil din zona Poiana Brasov. Astfel, partiile se vor extinde cu 60%, iar in varful Postavarul va fi amenajat un lac artificial, care va asigura zapada necesara partiilor de schi pana in luna mai.

Lacul va avea 15.000 mp de luciu de apa si va fi construit pe platoul Ruia, la o treime de Varful Postavarul. Stratul de zapada artificiala va fi de 30 cm grosime.

Sorin Toarcea, purtatorul de cuvant al primariei Brasov, a declarat ca partiile vor fi largite, unele zone ajungand si la 50 m latime. In total vor fi 13 km de partii reabilitate si 6 km de partii extinse.

Lucrarile de amenajare a domeniului schiabil din Poiana Brasov au inceput in urma cu 3 saptamani si vor fi finalizate la sfarsitul anului 2012.

Toate lucrarile vor fi realizate si pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European, FOTE.

Pe langa proiectul de imbunatatire a domeniului schiabil, autoritatile trebuie sa realizeze si un al doilea patinoar, pentru ca, la Brasov, vor avea loc probele de patinaj artistic.

Sorin Toarcea a mai precizat ca proiectul de reabilitare a domeniului schiabil din Poiana Brasov va necesita o investitie de 27 mil. EUR.

Source: Horeca Romania