A fost inaugurata telegondola din Vulcan

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a inaugurat pe data de 4 februarie telegondola Vulcan, din judetul Hunedoara.
 

Proiectul, in valoare de 30 mil. RON, este cofinantat de MDRT si Consiliul Local Vulcan in cadrul unui proiect inclus in Programul Schi in Romania, care vizeaza dezvoltarea domeniului schiabil in doua etape, avand ca obiective construirea telegondolei intre cotele 770-1310 m si intre cotele 1310-1620 m, amenajarea partiei nr.1 cu trei teleschiuri si instalatie nocturna, amenajarea partiei nr. 2 cu un teleschi si instalatie nocturna, precum si amenajarea partiei nr. 3 cu un teleschi, cu instalatie nocturna si instalatie de zapada artificiala.
 

Prima etapa a proiectului s-a desfasurat in perioada anilor 2009-2010 si a inclus construirea telegondolei intre cotele 770-1310 m in Pasul Vulcan, amenajarea partiei de schi, amenajarea drumului de acces la statiile superioara si inferioara ale telegondolei, parcare si realizarea instalatiei electrice pentru telegondola.

Source: Bloom Biz