A fost finalizat proiectul „e-Turist in Brasovul Istoric”

Pe data de 16 octombrie primarul Brasovului, George Scripcaru a anuntat finalizarea proiectului „e-Turist in Brasovul Istoric”, proiect finantat in cadrul POR, Axa Prioritara 5, Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, Domeniul de interventie 5.3. Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica.
Astfel au fost realizate un portal turistic e-Turist in Brasovul Istoric, ca mijloc de promovare a produsului turistic cultural „Brasovul istoric” cu modalitati de accesare a unei aplicatii multi-media continand un ghid turistic in format electronic, precum si tururi virtuale ale obiectivelor vizitate, un videoclip de prezentare a produsului turistic la televiziunile locale si regionale precum si doua emisiuni pentru promovarea a trei trasee turistice in centrul istoric. http://turism.brasocity.ro
Acest portal isi propune sa dea posibilitatea nu numai brasovenilor, dar in special turistilor din Romania si celor din strainatate care vor sa viziteze Brasovul in prima faza, in plan virtual, sa viziteze obiectivele turistice, dar si sa faca un tur virtual in zona istorica a orasului.
Lista Brasovului virtual include deocamdata Piata Sfatului, Casa Sfatului interior si exterior, Piata din jurul Bisericii Negre, Biserica Neagra interior si exterior, Bastionul Tesatorilor interior si exterior, Poarta Schei, Aleea dupa Ziduri, Biserica Sf. Bartolomeu interior, Catedrala Romano-Catolica interior, Manastirea Franciscana interior, Cetatuia de pe Straja, dar va fi extinsa.
Valoarea totala a proiectului a fost de 992.000 RON, contractul fiind semnat pe data de 7 noiembrie 2011 intre MDRT si primaria Brasov.

Source: Financiarul.ro