A avut loc conferinta „Calificarea in turismul balnear – o sansa pentru viitor”

In perioada 19 – 20 iunie, Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania OPTBR, a organizat conferinta „Calificarea in turismul balnear – o sansa pentru viitor”.
In cadrul acestei intalniri, s-au abordat teme precum necesitatea formarii profesionale continue a angajailor din turismul balnear; calificarea in turismul balnear – o sansa pentru viitor, plus/valoare in formarea continua a angajatilor din turism; Best Practice exemplul Ungariei Planul Szechenyi; investitii in turismul de sanatate; calificarea profesionala; consilierea profesionala – primul pas important in alegerea unei meserii; beneficii si avantaje; beneficiile formarii profesionale continue prin accesarea cursurilor din cadrul proiectului  „Calificarea in turismul balnear – o sansa pentru viitor!”.
Din luna iulie 2012, OPTBR este beneficiarul unui proiect de calificare, cu finantare din fondurile europene, prin programul POSDRU, denumit „Calificarea in turismul balnear – o sansa pentru viitor”.
Pentru aceasta initiativa, care are acoperire nationala si se adreseaza unui numar mare de potentiali beneficiari, s-au alocat 5 mil. EUR.
Persoanele care pot beneficia de acest program si angajatii din turism sau din alte sectoare, dornice sa se califice intr-una dintre cele 13 meserii prevazute in proiect.

Source: HRB Expert