90% din pachetele turistice pentru sezonul de iarna au fost deja vandute

Pana in prezent, agentiile de turism au vandut aproximativ 90% din ofertele pentru sarbatorile de iarna, mizand in principal pe introducerea de chartere catre destinatiile calduroase sau exotice, precum Cipru, Turcia sau Egipt.

Agentia Paralela 45 a introdus chartere spre Turcia si Egipt, in timp ce Marshal Turism a introdus in acest an chartere catre mai multe destinatii calde, precum Tenerife, Cipru, Egipt si Tunisia.
Cristian Ghita, director comercial al Marshal Turism, a precizat ca pentru perioada revelionului locurile in cursele charter sunt ocupate in proportie de 90%.

Reprezentantii Marshal Turism au declarat ca destinatiile europene cele mai cautate au fost statiunile de schi din Austria, urmate de cele din Cehia, Slovacia si Italia. In ceea ce priveste destinatiile exotice, Republica Dominicana, Mauritius si Thailanda, Egiptul, Tunisia si Emiratele Arabe s-au situat printre preferintele turistilor romani.
 
Turcia ramane si iarna una dintre cele mai cautate destinatii, agentia de turism Alibaba Tour, inregistrand in acest an o crestere de 100% a cererii, in conditiile in care un sejur costa in jur de 600 EUR.

Agentia ofera 6 curse charter pentru Antalya si o cursa pentru Istanbul.

In aceasta iarna, compania aeriana low-cost Blue Air va opera 18 zboruri charter, care vor contribui cu aproximativ 4% la veniturile anuale din zborurile charter ale companiei.

Source: Ziarul Financiar