90 de milioane de euro – tranzactie pe piata de consultanta imobiliara

Australienii de la UGL au preluat compania de consultanta imobiliara DTZ, prezenta pe piata locala prin parteneriatul cu DTZ Echinox, in schimbul sumei de 90 de milioane de euro.

Compania australiana UGL, fondata in anul 1984, a cumparat pentru suma de 90 milioane de euro (77,5 milioane de lire sterline) firma de consultanta imobiliara DTZ, prezenta in Romania printr-un parteneriat cu compania DTZ Echinox, controlata de Mihnea Serbanescu.

Noua entitate creata devine una din cele mai mari companii de consultanta imobiliara din lume, totalizand afaceri de 1,4 miliarde de euro si clasandu-se pe locul al treilea in topul jucatorilor de profil, dupa CBRE si Jones Lang LaSalle (JLL), dar devansand Cushman & Wakefield, scrie PropertyEU.

Compania rezultata din din fuziunea UGL si DTZ va avea 225 de birouri si va opera in 45 de tari.

UGL a fost consiliata in aceastra tranzactie de Goldman Sachs.

Pe plan local, DTZ Echinox a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 2,7 milioane de euro, clasandu-se pe locul al treilea in topul jucatorilor din piata de consultanta imobiliara. Actionarii companiei sunt Mihnea Serbanescu (66,1%), Tim Wilkinson (17,25%), Cristian Ustinescu (6,66%) si Oana Iliescu, Mihaela Pana si Bogdan Sergentu, fiecare cu o participatie de 3,33%, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Source: Flux Imobiliar