80% dintre europeni au declarat ca vor calatori in vacanta in acest an

Anunturile privind redresarea economica globala au determinat cresterea optimismului in randul europenilor, astfel ca proportia celor care sustin ca nu vor calatori in 2010 a scazut la 20%, de la 33% anul trecut, potrivit Eurobarometrului publicat de Comisia Europeana, CE.

Destinatiile favorite a 80% dintre europeni, care intentioneaza sa calatoreasca in acest an, sunt Spania aleasa de 10,4% dintre respondenti, Franta aleasa de 9,9% si Italia aleasa de 9,2% dintre respondenti.

17% dintre rezidentii UE care intentioneaza sa calatoreasca in concediul din 2010 nu si-au ales inca destinatia.

57% dintre europeni prefera sa-si petreaca vacantele in statiuni turistice cu traditie, in timp ce 28% ar dori sa descopere locuri noi.

Turismul este una dintre cele mai importante industrii din Europa, reprezentand 5% din produsul intern brut si 6% din gradul de ocupare a fortei de munca.

Pentru acest an, unul din doi europeni au decis ca vor sa-si petreaca timpul liber in propria tara sau in alt stat al Uniunii Europene.

Eurobarometrul, derulat in februarie, a cuprins peste 30.000 de europeni in varsta de peste 15 ani din cele 27 de state membre ale UE, precum si din Norvegia, Islanda, Croatia, Turcia si Macedonia.

Source: Bloom Biz

EN RO