8 companii au depus oferte pentru reabilitarea Aeroportului International Craiova

Pe data de 2 iunie au fost deschise ofertele depuse de firme pentru realizarea proiectului de reamenajare si reabilitare a Aeroportului International Craiova.

Dintre cele 27 de firme care si-au anuntat initial intentia de a participa la licitatie, numai 8 au depus oferte, au declarat reprezentantii Aeroportului Craiova. Dintre acestea, 4 societati comerciale sunt din Craiova si 4 din alte zone ale tarii.

Consiliul Judetean Dolj a alocat aproximativ 20 milioane RON din bugetul propriu pentru modernizarea cladirilor Aeroportului din Craiova.

Planul de reabilitare include dezvoltarea aerogarii pe corpurile principale de sosiri si de plecari, legate printr-o pasarela pentru persoane. Amenajarea zonei aeroportului include extinderea pe aproximativ 10.000 mp si crearea unor spatii pentru agentii de turism, banci si localuri de alimentatie publica. Partea din fata va fi amenajata peisagistic si va contine o tabela de sosiri-plecari.

Lucrarile de reabilitare si reamenajare urmeaza sa se incheie intr-un interval de 18 luni.

Aeroportul Craiova este inclus intr-un masterplan realizat pentru intreaga zona de compania Halcrow Romania SRL.

Masterplanul ar urma sa fie predat in perioada septembrie-octombrie, insa, pana atunci, CJ Dolj a promis ca va face o prezentare a intregii zone, cu toate obiectivele pe care le include. CJ Dolj a alocat 2,6 milioane RON pentru realizarea masterplanului zonei Aeroportului Craiova.

Source: Gazeta de Sud