70% din locurile de cazare de pe Valea Prahovei au fost ocupate pentru perioada Craciunului

Presedintele Asociatiei pentru Promovarea Turismului Prahova, Adrian Voican, a declarat ca, din estimarile asociatiei, pana in prezent au fost ocupate pentru Craciun aproximativ 70% dintre cele 10.000 de locuri de cazare clasificate existente in Sinaia, Busteni si Azuga.
Operatorii economici au venit cu oferte mai diversificate, respectiv pachete care includ doua pana la sapte nopti de cazare si diverse facilitati si ale caror preturi pornesc de la cateva sute de lei pana la cateva sute de euro.
Un hotel de 2 stele din Sinaia ofera pachete turistice de patru nopti la preturi cuprinse intre 450 RON si 1.100 RON pe camera care includ patru nopti de cazare, tichete valorice pentru consumatie in restaurantul hotelului, program cu Mos Craciun pentru copii, parcare si internet gratuit.
In aceeasi statiune, un hotel de 3 stele ofera pachete turistice la preturi cuprinse intre 550 RON si 1.800 RON si includ doua sau trei nopti de cazare, mic dejun, cina festiva de Craciun, acces la sauna, piscina si jacuzzi.
O vila clasificata la 3 margarete ofera pachete care includ de la doua pana la sapte nopti de cazare la tarife cuprinse intre 280 si 900 RON, in timp ce o pensiune de 3 stele are o oferta cu 225 RON pe noapte in camera dubla matrimoniala pentru minim doua nopti de cazare, tarif la care se adauga cate 50 RON/persoana in cazul in care cei cazati solicita cina festiva de Craciun.
In Busteni, un hotel de 3 stele ofera pachete turistice cu trei, patru sau cinci nopti de cazare la preturi cuprinse intre 450 RON pana la 990 RON.
O vila de 3 stele ofera trei nopti de cazare la preturi cuprinse intre 420 RON si 585 RON, si cinci nopti de cazare de la 540 RON pana la 815 RON. Pachetul include cazare cu mic dejun, taierea porcului, foc de tabara, program artistic, cina festiva de Ajun si masa festiva de Craciun.
In Azuga, pretul pentru un pachet de Craciun pentru doua persoane la un hotel de 4 stele este de 450 EUR in camera dubla pe sejur sau de 540 EUR in apartament pe sejur. Hotelul asigura transferul turistilor pana la partii si inapoi si ofera acces la garderoba de schiuri din hotel, la paintball si tiroliana.

Source: Economica