70% din camerele de la munte sunt rezervate pentru Revelion

Adrian Voican, presedintele Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova, APDT PH a declarat ca, in prezent, rezervarile de Revelion pe statiuni sunt aproape incheiate pentru multe locatii, 70% din camere fiind deja ocupate.
Cel mai ieftin pachet de Revelion porneste de la 540 RON/persoana pentru un pachet cu 3 nopti de cazare, cu mic dejun si cina festiva la Hotel Postavarul clasificat la 1 stea din Brasov, a precizat Adrian Voican, in cadrul Targului de Turism de la Romexpo.
Pentru petrecerea Revelionului mai sunt alese si unitatile de pe Valea Oltului, Calimanesti-Caciulata, Baile Herculane, precum si pensiunile din Predeal si Busteni.
De asemenea, Voican a precizat ca Revelionul all inclusive la munte, in hoteluri premium, de 4 si 5 stele, in statiuni precum Predeal, Poiana Brasov, Sinaia, Baile Felix sau Vatra Dornei, este cel mai cerut produs al momentului, inclusiv la targul de turism.
Turistii din Republica Moldova care au achizitionat pachete la schi in Romania au preferat statiunile Sinaia, Predeal, Azuga, Poiana Brasov si Brasov, Slanic Moldova si Sovata.
Pentru turismul montan, preturile sunt similare cu cele din 2012, iar inscrierile timpurii au inceput, in acest an, la finele lui iulie – august. Litoralul romanesc se vinde cel mai mult prin agentiile de turism, la un raport 80% agentii – 20% individuali, in timp ce pentru munte, raportul este de 20% agentii – 80% individuali.

Source: Business24