67% grad mediu de ocupare al hotelurilor europene, in primele noua luni

In primele noua luni ale acestui an, gradul mediu de ocupare al hotelurilor din Europa a fost de 67%, iar tariful mediu pe camera de hotel, pe zi, a fost de 100 EUR, potrivit datelor furnizate de compania STR Global.

Venitul mediu pe camera disponibila, RevPAR, in perioada analizata a fost de 67 EUR la nivel european.

Cel mai bun grad de ocupare l-au inregistrat hotelurile din nordul Europei – 71%, urmate de hotelurile din Europa de Vest – 67%, Europa de Sud – 64% si Europa de Est – 59%. Aceasta din urma a inregistrat cea mai spectaculoasa crestere a gradului de ocupare din acest an, de 4% comparativ cu anul trecut.

Potrivit STR Global, Bucurestiul a inregistrat cel mai scazut grad de ocupare al hotelurilor din 16 capitale europene analizate si anume sub 60%. Totodata, in coada clasamentului s-au situat si Sofia si Bratislava.

Primele locuri sunt ocupate de Londra – cu peste 80% grad de ocupare, Paris si Amsterdam.

In ceea ce priveste tarifele, cele mai scumpe hoteluri se afla in Paris, Zurich si Istanbul.

Capitala Romaniei se afla la coada clasamentului, avand printre cele mai ieftine hoteluri din Europa, alaturi de Varsovia si Dublin.

In ceea ce priveste tranzactiile din domeniul hotelier, printre cele mai importante tranzactii hoteliere din Europa de Est sunt mentionate hotelul Radisson Blu din Tallinn, hotelul Le Meridien Bristol din Varsovia si InterContinental din Praga.

Source: Horeca Romania