5.27 mil. EUR pentru refacerea infrastructurii de turism cultural – istoric a Manastirii Golia

Pe 12 noiembrie a avut loc evenimentul de finalizare a lucrarilor de reabilitare a Manastirii Golia din Iasi, proiect implementat de catre Consiliul Judetean Iasi in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi si cu suportul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, in calitate de Autoritate Contractanta..

Proiectul Reabilitarea si dezvoltarea turistica a ansamblului monument istoric Manastirea Golia a fost finantat in cadrul Programului Phare 2006 Coeziune Economica si Sociala, valoarea totala a investitiei fiind de 5.271.227 EUR, din care fonduri europene nerambursabile 3.301.324 EUR.

Lucrarile au constat in consolidarea structurii bisericii, a turnului de intrare, a zidurilor de incinta si a turnurilor de colt din cadrul Manastirii Golia, reabilitarea tamplariei la Casa Ion Creanga si decolmatarea fantanii. In contract sunt prevazute si lucrari de reabilitate a drumului de acces si a strazilor alaturate si dezvoltarea infrastructurii turistice prin izolarea liniei de tramvai impotriva propagarii vibratiilor si amenajarea parcarilor, trotuarelor si a spatiilor verzi.

Obiectivul general al proiectului este reabilitarea infrastructurii de turism cultural – istoric in vederea sprijinirii dezvoltarii economice integrate a sectorului turistic si a celor conexe in Regiunea de Dezvoltare Nord – Est si cresterea notorietatii patrimoniului cultural al municipiului Iasi la nivel national si international.

Source: Horeca Romania