47,5 milioane RON pentru reabilitarea Cetatii Vauban

Pe data de 13 martie, la Alba Iulia, secretarul de stat din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Razvan Murgeanu, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, Simion Cretu si primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava au semnat contractul de finantare a proiectului de reabilitare a Cetatii Vauban, in valoare de 47,5 milioane RON.

Proiectul beneficiaza de o contributie nerambursabila de 32,7 milioane RON alocata de Uniunea Europeana si Guvern. Durata de desfasurare a lucrarilor este de 21 de luni.

Proiectul privind reabilitarea celei mai mari si mai bine conservate fortificatii de tip Vauban din Europa este primul semnat in Regiunea Centru in cadrul Programului Operational Regional – Axa Prioritara 5, Domeniul Major de Interventie 5.1, care se refera la restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si la crearea sau modernizarea infrastructurilor conexe.

Proiectul prevede modernizarea infrastructurii cultural – istorice aferente Cetatii din Alba Iulia, precum si restaurarea, protectia, conservarea patrimoniului cu potential turistic al fortificatiei.

Source: Travel Manager

EnglishRomanian