42 de proiecte hoteliere in Romania, in 2010

Pentru acest an sunt anuntate 42 de proiecte in sectorul hotelier din Romania, cu o valoare medie a investitiei de 3-4 milioane RON, potrivit datelor firmei de monitorizare a pietei constructiilor IBC Focus.

Din totalul proiectelor programate pentru acest an, 25 se afla in faza de constructie, 9 in stadiul de proiectare si 8 in curs de amenajare.

24 de proiecte sunt evaluate in medie la 3-4 milioane RON, 11 sunt evaluate la peste 4 milioane RON, iar celelalte la sub 1 milion RON, potrivit raportului IBC Focus, realizat in perioada 2 decembrie – 11 ianuarie.

Din total, 3 proiecte sunt situate in Bucuresti, 10 proiecte in zona centrala a Romaniei, cate 8 proiecte sunt in partea de nord-est si nord-vest, 5 proiecte in zona de sud-est si 3 proiecte in zona sud-vest a Romaniei.

Potrivit IBC Focus, in 2009 au fost anuntate 305 proiecte hoteliere la nivel national.

Din domeniul hoteluri si relaxare, cele mai multe proiecte au fost anuntate pe segmentul de agrement, unde investitorii au programat anul trecut 823 astfel de proiecte. Acest segment include stranduri, piscine, sali de sport, centre de relaxare si spa, restaurante, cafenele, spatii pentru expozitii si conferinte, precum si muzee si teatre.

Potrivit raportului, zona de centru a tarii a detinut cel mai mare numar de proiecte inregistrate in 2009, aceasta tendinta pastrandu-se si in acest an.

Source: Curierul National