31 de proiecte Spa anuntate in primul semestru al acestui an

In primul semestru al acestui an, operatorii de centre Spa din Romania au anuntat lansarea a 31 de proiecte, 9 proiecte independente si 22 de proiecte integrate in hoteluri si ansambluri rezidentiale, de sase ori mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui raport al firmei de monitorizare a pietei constructiilor, IBC Focus.

Cele mai multe centre Spa se vor deschide in zona centrala a tarii, unde sunt anuntate 9 proiecte, in zonele de sud, nord-vest si sud-est se vor lansa cate 4 proiecte, iar vest si nord-est au fost anuntate cate 3 proiecte, potrivit IBC Focus. In Bucuresti au fost anuntate 3 proiecte Spa, aflate in stadiul de proiectare.

18 dintre proiectele anuntate sunt evaluate in medie la peste 1 milion EUR, celelalte necesitand un buget de pana la 1 milion EUR.

Mihai Popa, director operational al World Class Health Academy JW Marriott, a declarat ca sunt preferate investitiile Spa in hoteluri de 5 stele, pentru ca beneficiaza de clientii hotelurilor, dar si de spatiile extinse destinate acestor proiecte. De asemenea, mall-urile ofera spatii generoase si mizeaza pe dezvoltarea de centre Spa.

In luna septembrie, in magazinul Cocor din Bucuresti operatorul Eden Spa va deschide un centru Spa pe o suprafata de 200 mp.

Source: Gandul