280 milioane EUR pentru modernizarea infrastructurii de turism

Ministerul Dezvoltarii a lansat a doua etapa de depunere de proiecte in cadrul domeniilor de interventie privind sprijinirea microintreprinderilor si modernizarea infrastructurii de turism, care beneficiaza de fonduri totale de 280 milioane EUR, in cadrul Programului Operational Regional.

Cele doua domenii majore de interventie, 4.3 – Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor si 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice, beneficiaza in aceasta etapa de alocari financiare de 171,68 milioane EUR, respectiv 108,08 milioane EUR.

Cererile de finantare pot fi depuse continuu la organismele intermediare din cadrul agentiilor pentru dezvoltare regionala din regiunea in care urmeaza sa fie implementat proiectul.

Bugetul total al POR este de aproximativ 4,4 miliarde EUR pentru perioada 2007-2013. Finantarea programului este realizata in proportie de 84% din fonduri UE, iar restul din fonduri nationale.

Source: Ziarul Financiar