25% din actiunile agentiei de turism Alto Tours au fost achizitionate de un fond de investitii danez

Fondul de investitii danez Weco Travel and Transport Central&Eastern Europe a achizitionat un pachet de 25% din actiunile agentiei de turism Alto Tours, controlata de omul de afaceri Florin Tancu. Aceasta strategie a fost aplicata pentru a permite cresterea companiei prin intermediul achizitiilor, dupa ce, in 2006, Alto Tours a preluat Tiriac Travel.

Florin Tancu nu a dorit sa deconspire suma incasata pentru actiunile Alto Tours, si nici valoarea tranzactiei pentru preluarea Tiriac Travel, in schimb a afirmat ca tour operatorii sunt evaluati dupa nivelul profitabilitatii.

Marjele de profit ale agentiilor de turism se situeaza la aproximativ 4%, astfel ca la o cifra de afaceri de 3,5 milioane EUR, Tiriac Travel ar fi putut avea un profit de aproximativ 140.000 EUR.

Alto Tours se afla printre primele 15 agentii de turism de pe piata, si intentioneaza ca in urmatorii 5-10 ani sa ajunga intre primele 5 de pe piata. Primele 10 agentii de turism au afaceri intre 10 si 38 milioane EUR.

Compania ING.Development, care opereaza pe piata de turism sub numele Alto Tours, a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 6,4 milioane EUR, si un profit net de 180.000 EUR. Pentru 2007, compania estimeaza ca va inregistra o cifra de afaceri de 9 milioane EUR.

Alto Tours este specializata in turism de business, 95% dintre clientii sai fiind persoane juridice.

Source: Ziarul Financiar