2024 un an cu provocări noi pentru Hotel Cișmigiu

Hotelul Cișmigiu a fost preluat de dezvoltatorul imobiliar Hercesa în anul 2004, care a investit 15 mil. EUR în renovarea clădirii, aceasta împlinește 112 ani de la inaugurarea sa.

Anul 2023 a fost cel mai bun din istoria hotelului ca rezultate, ajungând la venituri de 1,9 mil. EUR, depășind anul de referință 2019.

Pentru acest an 2024, directorul general al hotelului, Mirela Cojocaru anticipează o crește mai mică, dar asta și în condițiile în care anul trecut a fost unul excepțional pentru ei. Ținta este depășirea pragului de încasări de 2 mil. EUR.

Compania mizează în continuare pe atractivitatea hotelului prin poziționarea sa, una de care nu beneficiază multe hoteluri de 4 stele din oraș, cele care preiau, cei mai mulți turiști care vizitează capitala României.

Directorul general al hotelului mizează și pe contrastul pe care-l oferă clădirea în materie de arhitectură și amenajare.

2024 va fi un an provocator ținând cont de contextul acestui an. Pe Bulevardul Elisabeta, mai multe clădiri au fost încadrate ca având un grad ridicat de risc seismic, iar multe dintre spațiile comerciale de la parterul acestor clădiri nu au mai primit autorizație de funcționare.

Problema nu ar consta în faptul că acele spații comerciale nu ar mai funcționa, ci că ar putea crea o imagine negativă a arealului în care se încadrează hotelul Cișmigiu, o clădire care corespunde normelor în ceea ce privește siguranța în caz de cutremur.

Partea pozitivă este aceea că hotelul se află aproape de Centrul Vechi al orașului, de Calea Victoriei, iar turiștii care se cazează în hotel caută cu precădere locațiile de distracție și de cumpărături din aceste zone.

Dormitoarele sunt separate de zona de living, iar unele au și chicinete. Sunt amenajate modern, iar turiștii care vin la Hotel Cișmigiu îl preferă pentru că este perfect pentru cei are călătoresc însoțiți, deși, la fel ca în cazul marii majorități a hotelurilor din Capitală, turismul de business este cel care aduce cei mai mulți vizitatori și în hotelul deținut de Hercesa

Hotelul oferă trei tipuri de apartamente: Executive, Superior și Deluxe. Dispune de două restaurante: „Gambrinus”, la parter, și „Bistro La Etaj”, de la ultimul etaj, unde oaspeții pot lua micul dejun.

Hotel Cișmigiu poate găzdui și evenimente corporate și private, punând la dispoziție sălile: Lipscani, Blănari, Șelari, Zarafi, Gabroveni, dar și Amfiteatrul Cervantes.