2010 – an record pentru Hilton Worldwide

Anul trecut, lantul hotelier Hilton Worldwide a devenit cel mai mare furnizor din industria hoteliera din Statele Unite, ajungand la 600.000 de camere de hotel, devenind astfel a doua companie hoteliera din istorie care a atins acest prag.

De asemenea, nivelul de extindere a cuprins 868 de hoteluri, cu peste 138.000 de camere, dintre care 73% in afara Statelor Unite, a deschis 178 de hoteluri, cu peste 24.000 de camere, dintre care 40% in afara Statelor Unite si a semnat acorduri de management si de franciza cu 230 de hoteluri, care insumeaza peste 44.000 de camere.

Regiunile Asia Pacific, Orientul Mijlociu si Africa impreuna au cunoscut o crestere de 52% in 2010.

Numarul clientilor business din programul de fidelizare HHonors a ajuns la 27 milioane.

Grupup si-a extins plata datoriilor cu inca doi ani si a redus datoria totala cu aproape 4 mld. USD.

A lansat campania Innovation Collaborative, care are ca scop minimizarea costurilor cu tehnologia si care acorda un avantaj competitiv partenerilor de nivel mondial precum IBM, AT&T, Microsoft, Accenture si Tata.

Hilton Worldwide a devenit prima companie din industria ospitalitatii mondiale care a implementat un sistem de masuri de sustenabilitate ca standard de brand cu LightStay. Sistemul masoara consumul de energie si apa, dar si volumul de deseuri si emisii de carbon eliberate de proprietatile sale pe plan international.

Source: Horeca Romania