20.000 de turisti sunt asteptati de 1 mai pe litoral

In minivacanta de 1 mai, sunt asteptati pe litoralul romanesc peste 20.000 de turisti, potrivit estimarilor presedintelui Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Corina Martin.

Martin a precizat ca in prezent sunt pregatite o serie de evenimente speciale si surprize.

Evenimentele debuteaza in Constanta in data de 1 mai, pe plaja Cazino din Mamaia, unde vor mixa mai multi DJ, vor canta Sistem, Simplu si Loredana, iar la ora 22.45 va avea loc lansarea imnului turismului. Seara se va incheia cu un foc de artificii.

Pe 2 mai va avea loc o defilare a masinilor de epoca, pe traseul Mamaia – Cazino – Constanta. Seara se incheie cu un concert house, pe plaja Cazino din Mamaia, si cu miniconcerte sustinute de Crush si Alexandra Ungureanu, Blaxxy Girls, Alex si Morandi.

De asemenea, pe 2 mai, pilotul de Formula 1, David Coulthard, va face o demonstratie la bordul unui monopost, in Constanta.

In statiunea Neptun, pe data de 1 mai vor concerta DJ Project, David DJ feat. Dony, Inna, DJ Rinno & Silvia, Morris, Aisa DJ Yaang, Deep Side DJ’s, Nick Kamarera. Pe data de 2 mai, in acceasi locatie vor mixa Vali Barbulescu, Snatt& Vix, Eftimie, DJ Pagal, Laser Man si Chicane. De asemenea, in Neptun vor fi desfasurate si programe dedicate copiilor.

In Mangalia si in statiunile adiacente va avea loc o parada a masinilor de epoca.

Reprezentnatii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT, estimeaza ca hotelierii de pe litoralul romanesc vor incasa in total anul acesta din mini-vacanta de 1 mai aproximativ 1-2 milioane EUR. Pretul unui sejur de 2-3 nopti este de pana la 100 EUR/persoana.

Source: 9AM