100.000 de turisti romani au ales destinatii interne pentru vacanta de Paste

Valoarea pachetelor turistice pentru sarbatorile Pascale la munte sau la mare, in tara sau in strainatate, se ridica la peste 40 milioane EUR.

Pentru a face fata crizei, agentiile de turism ofera promotii pentru pachetele turistice de Paste. Astfel, pretul mediu pentru un pachet turistic in tara a ajuns la 250 EUR fata de 300 EUR cat era anul trecut, iar o vacanta in strainatate se poate achizitiona la 400 EUR fata de 500 EUR in 2008.

Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT, estimeaza ca in acest an numarul romanilor care vor pleca din tara de Pasti va fi cu aproximativ 10% mai mare decat anul trecut, ajungand la 40.000 de persoane. Pentru destinatiile interne, operatorii din turism estimeaza o crestere de aproximativ 10% a numarulului de turisti, pana la 100.000 de persoane.

La un calcul sumar, agentiile de turism vor incasa aproximativ 16 milioane EUR de la turistii care vor petrece Pastele in strainatate si 25 milioane EUR de la cei 100.000 de turisti care vor petrece vacanta in tara.

Cele mai cautate destinatii externe sunt Bulgaria, Grecia, Turcia, Austria, Tunisia, Israel si capitalele europene.

Source: Jurnalul National