10 noiembrie: data pana la care se mai poate depune documentatia pentru reatestarea statiunilor turistice

Autoritatile au prelungit termenul de depunere la Ministerul pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale (MIMMCTPL) a documentatiei pentru reacreditarea statiunilor turistice pana pe data de 10 noiembrie.
Pentru a fi clasificate, statiunile trebuie sa indeplineasca toate cele 19 criterii obligatorii de atestare si o parte din cele 15 suplimentare care au punctaje de la 5 la 50. O statiune de interes national trebuie sa adune minimum 135 de puncte, iar cele de interes local, minimum 90 de puncte.
Atestarea statiunilor turistice se face de catre MIMMCTPL la solicitarea autoritatilor administratiei publice locale, si se aproba prin hotarare de Guvern.
S-a constatat ca multe statiuni nu si-au depus inca docupentatia la minister. Printre statiunile care figureaza ca nu au depus fisa de reacreditare sunt statiunile de interes national Moneasa, Sovata si Poiana Brasov si 16 statiuni de interes local: Moeciu si Bran, Albestii de Muscel, Baile Homorod, Baile Baita, Calacea, Lacul Rosu, Lacul Sarat, Secu, Snagov, Stana de Vale, Soveja, Trei Ape, Vata de Jos, Zona Fantanele si zona Muntele Baisorii.
Totodata, exista si doua solicitari noi pentru acreditare ca statiuni, din partea localitatii Boghis din judetul Salaj, pentru statiune turistica de interes local, si din partea orasului Targu-Neamt, care include Baile Oglinzi si doreste sa fie statiune de interes national.

Source: Adevarul