0,2 metri liniari de plaja pentru fiecare loc de cazare

Hotelierii vor primi 0,2 metri liniari de plaja pentru fiecare loc de cazare, in baza OUG privind utilizarea plajei Marii Negre si controlul activitatilor desfasurate pe plaja, aprobate pe data de 28 aprilie de Guvern, a declarat presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovala.

Bucovala a precizat ca noua ordonanta de urgenta, care ar trebui sa elimine intermediarii intre stat si hotelieri, imparte plajele in cinci categorii: plajele comunale – care se vor intinde pe 20% din suprafata intregii plaje, plajele acordate hotelierilor, plajele rezidentiale – care vor fi portiuni alocate ansamblurilor rezidentiale din statiuni, plajele speciale destinate sporturilor si plajele de lux.

In statiunea Mamaia vor exista trei plaje comunale, in zona Perla, in zona Cazinoului si o plaja in nordul statiunii.

Intretinerea plajelor se va face de Directia Apelor Romane Dobrogea Litoral pe perioada iernii. Hotelierii se arata dispusi sa suporte serviciile medicale si cele in caz de inec pana la sosirea alocatiilor bugetare, a precizat Nicolae Bucovala.

Ministerul Turismului a anuntat ca incheierea contractelor se va face in functie de o serie de criterii cumulative, respectiv clasificarea structurilor de primire turistice, pozitionarea fata de plaja si numarul de locuri de cazare. Criteriile minime pentru utilizarea plajelor in scop turistic vor fi stabilite prin Ordin al ministrului turismului.

Pe data de 29 aprilie, primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat ca ministrul justitiei nu a avizat OUG care dadea dreptul de asociere intre Apele Romane si detinatorii de spatii de cazare, astfel incat acestia din urma sa poata administra plajele.

Daca ordonanta nu este publicata in Monitorul Oficial, Directia Apelor Romane Dobrogea Litoral va organiza licitatii pentru sectoarele de plaja ramase fara administrator.

Source: Bloom Biz