Unita Turism Holding va renova in totalitate hotelul Belvedere din Cluj

Reprezentantii companiei Unita Turism Holding, UTH, care detine in portofoliu hotelul de 4 stele Belvedere din Cluj, au anuntat ca in acest an va incepe renovarea completa a hotelului.

Ioan David, contabil-sef al UTH Transilvania Cluj, a declarat ca pana in prezent nu s-a stabilit bugetul necesar pentru renovare insa se stie ca va fi nevoie de redotarea completa a camerelor, de schimbarea mobilerului si de introducerea aparatelor de aer conditionat in camere.

Hotel Belvedere este unul dintre cele mai mari hoteluri din Cluj, avand 156 de camere si un grad mediu de ocupare de 50% in perioada aprilie-noiembrie si de 20% in lunile din afara sezonului.

Ioan David a precizat ca presedintele companiei a respins in totalitate posibilitatea vanzarii hotelului desi a beneficiat de mai multe oferte de cumparare pentru unitate.

Hotelul Belvedere se inscrie in strategia de modernizare pe care UTH o are in vedere pentru toate hotelurile pe care le detine la nivel national. Ioan David a precizat ca au fost modernizate hotelurile de 4 stele Comandor si Amiral din statiunea Mamaia si au inceput lucrarile de modernizare ale hotelului de 3 stele Moldova din Iasi.

UTH mai detine in Cluj vila Casa Alba, hotelul Sport, clasificat la 2 stele si motelul Faget, acesta din urma fiind scos la vanzare pentru 600.000 EUR. Compania a mai scos la vanzare si un teren de 12.378 mp pe care il detine in vecinatatea stadionului Ion Moina.

La nivel local, UTH detine 25 de hoteluri care au o capacitatea totala de cazare ce depaseste 5.000 de locuri in hoteluri si 6.000 de locuri in restaurante si baruri.

Compania este controlata de omul de afaceri german Josef Goschy, care este si presedintele companiei.

Unita Turism Holding ocupa al doilea loc in clasamentul celor mai mari proprietari de hoteluri din Romania, dupa SIF Transilvania, care are in portofoliu 60 de hoteluri si este urmata de lantul hotelier Continental, cu 14 unitati.

Source: Business Standard

EN RO