Turismul de aventura ar trebui promovat in Romania

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, ANT, Razvan Filipescu, a participat la conferinta „Turismul de aventura – viitorul turismului mondial. Oportunitati pentru dezvoltarea industriei de turism de aventura si a comunitatilor locale in Romania”.
Filipescu a declarat ca turismul de aventura este o zona cu potential si autoritatile din domeniu doresc ca acest tip de turism sa fie din ce in ce mai promovat prin organizarea de evenimente.
In cadrul conferintei au avut loc prezentari, dezbateri si workshop-uri, in vederea identificarii de oportunitati pentru dezvoltarea turismului de aventura, precum si a modului in care acesta poate contribui la dezvoltarea comunitatilor locale.
De asemenea, presedintele ANT a evidentiat rolul turismului de aventura in cresterea numarului de turisti straini in Romania.
In produsul turistic al Romaniei se regasesc natura salbatica, plimbarile, excursiile pe rauri, organizate in prezent de operatori de turism de aventura care au inclus Romania ca destinatie turistica.

Source: Business24

EN RO