Turism Felix va investi 50 milioane RON in constructia unui hotel de 5 stele

Directorul general executiv al companiei Turism Felix, Florian Serac, a declarat ca in toamna acestui an compania va demara lucrarile de constructie a unui hotel de 5 stele. Investitia se ridica la aproximativ 50 milioane RON iar firma dispune deja de o parte din bani si de terenul aferent proiectului.

Florian Serac a declarat ca in urma acestui proiect, compania intentioneaza sa isi consolideze pozitia pe sectorul balneo-climateric. Publicul tinta pentru acest hotel este format in proportie de aproximativ 90% din turisti germani si austrieci.

Totodata, Turism Felix ar putea fuziona cu alte hoteluri din sectorul balneo-climateric pentru a eficientiza managementul in domeniul turismului, prin administrarea societatilor de catre un sigur consiliu, a declarat presedintele SIF Transilvania, Mihai Fercala. SIF Transilvania, actionarul majoritar al Turism Felix, doreste initierea unei fuziuni prin absorbtie dintre aceasta companie si companiile hoteliere Covasna, Tusnad si Buzias.

In 2006 compania hoteliera a inregistrat un profit de 7,4 milioane RON, in crestere fata de anul precedent, in conditiile in care jumatate din hotelurile de 3 stele au fost inchise pentru modernizari, a declarat vicepresedintele companiei, Floriean Firu. Profitul brut a crescut cu 4,2%, fata de 2005 cand societatea a inregistrat 7,09 milioane RON.

Cifra de afaceri a crescut cu aproximativ 13%, la aproximativ 40 milioane RON, fata de anul precedent cand societatea a inregistrat o cifra de afaceri de 35,37 milioane RON, a precizat Floriean Firu.

In 2006 compania a realizat investitii de pana la 30 milioane RON in modernizarea capacitatii hotelurilor de 3 stele. Programul de investitii viitoare va urmarii in principal mentinerea pragului de profit la cel putin 7,4 milioane RON, acelasi profit care este asteptat pentru 2007.

In urma programelor de investitii in modernizare si extindere, Turism Felix ar putea obtine in 3-4 ani un profit de aproximativ 20 milioane RON iar cifra de afaceri s-ar putea dubla, a declarat Floriean Firu.

Titlurile Turism Felix sunt tranzactionate la BVB, la categoria a II-a, sub simbolul TUFE, incepand cu data de 21 martie.

Inaintea listarii companiei la BVB, Turism Felix si-a majorat capitalul cu 4,751 milioane RON, la 24,807 milioane RON, in urma unei oferte publice primare iar banii sunt deja utilizati pentru continuarea investitiilor in companie.

Actionarul Majoritar al Turism Felix este SIF Transilvania cu 63,40% din titlurile societatii, urmat de SIF Oltenia cu 16,42% iar celelalte trei SIF-uri detin sub 5% fiecare. SIF Transilvania, intentioneaza sa isi micsoreze participatia in cadrul companiei pana la 51-52%, a declarat Mihai Fercala, presedintele Consiliului de Administratie al Turism Felix. Compania spera sa atraga investitori, prin translatarea de pe piata Rasdaq, la BVB.
Source: Adevarul

EN RO