Turism Felix intentioneaza sa isi majoreze capitalul social cu 24,8 milioane RON

Conform datelor furnizate de RASDAQ, societatea Turism Felix din statiunea Baile Felix intentioneaza sa isi majoreze capitalul social cu 24,8 milioane RON, prin incorporarea primei de emisiune de la oferta publica primara derulata in vara anului trecut si a unei parti din rezerva aferenta profitului pe 2005. In urma acestei operatiuni, capitalul social al Turism Felix ar ajunge la 49,6 milioane RON.

Fiecare actionar inregistrat la data de 12 mai ar urma sa primeasca in mod gratuit o actiune noua pentru fiecare actiune veche detinuta.

Turism Felix a strans 8 milioane EUR prin intermediul ofertei din 2006, investitorii subscriind aproximativ doua treimi din actiunile scoase la vanzare de companie. Cea mai mare parte a actiunilor au fost cumparate de cele cinci SIF-uri.

Conducerea societatii a precizat ca banii atrasi in cadrul ofertei vor fi folositi pentru a realiza investitiile planificate in urmatorii ani. Pentru urmatorii 4 ani compania si-a propus investitii de 25 milioane EUR, printre amenajarea unui complex de 5 stele si modernizarea hotelului International, clasificat la 3 stele.

Turism Felix este controlata de SIF Transilvania, care intentioneaza sa fuzioneze in urmatorii ani cu alte societati din turismul balnear, pentru a transforma compania intr-un holding de tip spa care sa nu vizeze doar turismul balnear, ci sa includa si turismul de lux, cu centre de relaxare si profilaxie pentru turisti, nu doar pentru pacienti.

La sfarsitul lunii februarie Bursa de Valori a aprobat listarea companiei Turism Felix la Categoria a II-a a BVB, societatea nereusind sa indeplineasca criteriile necesare admiterii la tranzactionare la prima categorie. Actiunile societatii ar urma sa fie tranzactionate la Bursa dupa finalizarea transferului registrului actionarilor companiei la Depozitarul Central si a celorlalte formalitati in vederea transferului titlurilor de pe RASDAQ pe Bursa de Valori.
Source: Wall-Street

EN RO