Turabo Cafe a amanat proiectul de constructie a unui hotel de 5 stele

Dupa ce Tudor Dragomir Niculescu, proprietarul lantului de cafenele Turabo Cafe, anuntase in 2006 intrarea pe piata imobiliara, prin construirea unui proiect rezidential in zona Dacia din Bucuresti, in valoare de 3 milioane EUR si a unui hotel de 5 stele, tot in zona centrala a Bucurestiului, a declarat ca proiectul de constructie a hotelului a fost amanat si spera sa fie reluat in viitorul apropiat.

Deocamdata, Tudor Dragomir Niculescu, va investi 8 milioane EUR intr-un imobil de birouri din centrul capitalei.

In acest an, lantul de cafenele Turabo Cafe s-a dezvoltat, proprietarul acestuia estimand o cifra de afaceri de aproximativ 7 milioane EUR, dublu fata de anul precedent.

In Bucuresti Turabo Cafe detine 8 locatii, dintre care 2 in sistem de franciza iar in tara sunt deschise inca 5 locatii. In ultimele sase luni s-au adaugat in portofoliu inca 3 locatii Turabo Cafe.

Pana la sfarsitul anului 2007, proprietarul Turabo Cafe se asteapta la investitii masive si cresterea numarului de cafenele din portofoliu, nefiind exclusa ideea deschiderii unei locatii in Cehia sau Bulgaria.

Turabo este prima cafenea romaneasca a carui concept a fost francizat cu succes, o astfel de franciza putand ajunge de la 115.000 la 150.000 EUR, in functie de locatie si numarul de locuri, in general de 80-100.

Source: Wall-Street

EN RO