TUI: Romania se afla cu 7-8 ani in urma Bulgariei in privinta dezvoltarii turistice

Romania este cu 7-8 ani in urma Bulgariei in ceea ce priveste dezvoltarea turistica si nu atrage investitori straini, statul vecin inregistrand progrese semnificative in urma procesului de privatizare, apreciaza Detlev Hohne, directorul turoperatorului german TUI pentru Maroc, Romania si Bulgaria.

Una dintre problemele cu care se confrunta Romania este perioada scurta a sezonului estival, insuficienta pentru a atrage investitorii straini, interesati sa isi deruleze afacerile intr-un interval de cel putin sase luni.

Reprezentantul TUI considera ca Romania nu isi promoveaza corespunzator oferta turistica, dar ca indeplineste toate conditiile naturale necesare pentru a fi o destinatie turistica de succes, oferind tot ceea ce l-ar putea interesa pe un turist din alta tara, pentru turistii germani, in special, fiind atractive orasele din Transilvania – Sibiu, Brasov.

De asemenea, Hohne crede ca Romania nu s-a folosit indeajuns de faptul ca Sibiul a fost in anul 2007 Capitala Culturala Europeana, pentru a-si promova oferta turistica.

TUI revine in Romania in aceasta primavara, cu o cursa charter intre Munchen si Constanta.

Source: Bloom Biz

EN RO