Timisoara depune candidatura pentru statutul de capitala culturala europeana in 2021

Purtatorul de cuvant al primariei Timisoara, Flavius Boncea, a declarat ca Municipiul Timisoara isi va depune candidatura pentru a deveni capitala culturala a Europei in 2021.
Programul Capitala culturala europeana a fost initiat de Consiliul de Ministri ai Culturii din Uniunea Europeana in 1985, cu scopul de a apropia popoarele Europei si de a celebra contributia oraselor la dezvoltarea culturii. Pana in prezent, 40 de orase au detinut acest titlu.
In 2009, au avut statutul de capitala culturala europeana orasele Vilnius si Linz, in 2008, Liverpool si Stavanger (n.r.), iar in 2007, Sibiu si Luxemburg.
In 2010 capitale culturale au fost desemnate orasele Essen din regiunea Ruhr, Germania, Pecs din Ungaria si capitala Turciei, Istanbul (n.r.).
In 2011, acest titlu va fi detinut de orasele Turku din Finlanda si capitala Estoniei, Tallin, in 2012 de orasele Guimaraes din Portugalia si Maribor din Slovenia, in 2013 de Marsilia si Kosice, iar in 2014, de Riga, impreuna cu Umea, un mic oras universitar din nordul Suediei, care va deveni astfel cea mai nordica localitate europeana care castiga acest titlu.

Source: Bloom Biz

EN RO