Tarom analizeaza posibilitatea reducerii de personal si de salarii

Conducerea companiei aeriene Tarom ia in calcul reduceri de personal si de salarii, renuntarea la trei aeronave si la operarea unor curse catre zone in care au loc conflicte, printre care si Egipt, a declarat Nicolae Demetriade, directorul executiv al companiei aeriene nationale.
Demetriade a declarat ca Tarom are 2.090 de angajati si ca sunt anumite zone de activitate in care salariile sunt extrem de mici, care nu conteaza foarte mult in bilant, dar sunt activitati care, daca sunt pastrate, chiar cu salarii mici, nu aduc niciun avantaj, niciun plus de imagine sau de activitate.
Totodata, Demetriade a mai precizat ca este posibil ca Tarom sa renunte la anumite avioane, care ar trebui reparate ca sa poata functiona in urmatorii ani, ceea ce ar necesita costuri.
Sunt vizate trei avioane, doua Airbus A 310, despre care Demetriade spune ca sunt foarte vechi si foarte mari consumatoare de petrol, si un avion inchiriat in 2008, un Boeing 737 – 800.
Flota Tarom cuprinde 24 de aeronave.
Reprezentantul Tarom a declarat ca in urmatorii 2 ani, daca compania va fi pe profit, cei care vor fi atunci la conducerea Tarom se pot gandi la achizitia unor avioane.

Source: Mediafax

EN RO