SIF Transilvania vrea terenuri in valoare de 5 mil. EUR pentru a ceda Cetatea Brasovului

Primarul orasului Brasov, George Scripcaru, a declarat in cadrul sedintei din data de 15 iulie a Consiliului Local, ca SIF Transilvania a facut o oferta municipalitatii in care arata ca este dispusa sa cedeze Cetatea Brasovului in schimbul unor terenuri si imobile a caror valoare sa fie cuprinsa intre 4,9 si 5,2 mil. EUR.
Scripcaru a declarat ca oferta lor este prea ridicata, insa isi doreste sa se rezolve cumva aceasta situatie si primaria sa preia cetatea.
Primarul a precizat ca va solicita o reevaluare a monumentului in speranta ca pretul propus de SIF Transilvania ar putea scadea.
Primaria Brasov poarta negocieri pentru preluarea Cetatii orasului inca de anul trecut.
Cetatea a intrat in circuitul turistic in 1982, fiind adminstrata atunci de Oficiul National de Turism (ONT). ONT s-a privatizat dupa 1990 si s-a divizat in SC Postavarul SA si SC Poiana SA, care au preluat unitatile turistice si de cazare din imobilele de patrimoniu din Brasov, printre care si Cetatea Brasovului. In prezent, SIF Transilvania este actionar principal al Cetatii, iar societatea Aro Palace este cea care o administreaza si o foloseste in scop comercial o parte dintre spatiile monumentului istoric.

Source: Business24

EN RO