SIF Transilvania va demara in aprilie 2006 lucrarile de modernizare a hotelurilor din Covasna

Compania SIF Transilvania a anuntat in luna august ca intentioneaza ca in urmatorii doi ani sa investeasca in modernizarea hotelurilor si a bazelor de tratament detinute in statiunea Covasna suma de 15 milioane EUR. In acest plan de investitii au fost incluse hotelurile Cerbul, Caprioara, Covasna, administrate de SC Turism Covasna SA, la care SIF Transilvania este actionar majoritar si cateva baze de tratament, a caror reabilitare ar dura aproximativ 16 luni, urmand ca lucrarile sa fie demarate in aprilie 2006.

In urmatoarea perioada hotelurile vor fi supuse unei expertize tehnice iar apoi se va decide daca hotelurile vor fi modernizate sau daca este necesara demolarea lor, in vederea ridicarii unor cladiri noi.

Conducerea SIF Transilvania impreuna cu autoritatile locale au pus la punct un program de investitii pentru statiune, SIF Transilvania solicitand sprijin pentru dezvoltarea zonei turistice prin derularea unor programe de reabilitare a cailor de acces spre statiune. Autoritatile judetene au elaborat un proiect de modernizare a DN E17, pentru care se asteapta finantare de la Administratia Drumurilor Nationale si un proiect de reabilitare a retelelor de apa si canalizare din statiune, care va beneficia de fonduri europene printr-un program ISPA.
Source: Romania Libera

EN RO