SIF Transilvania continua investitiile in sectorul turistic

SIF Transilvania a anuntat ca, in curand, va trece la a doua etapa de dezvoltare a portofoliului din turism, cea de constructie de la zero a capacitatilor de cazare pe locul celor care nu au putut fi modernizate in prima faza.

Primul proiect va fi constructia unui hotel de 4 sau 5 stele in statiunea Eforie Nord pe actuala locatie a hotelului Vraja Marii, aflat in portofoliul SIF Transilvania.

Toate camerele hotelului vor avea vedere spre mare, iar unitatea va detine si un spa.

Prezent la inaugurarea hotelurilor Clepatra din statiunea Saturn si Bran-Brad-Bega din statiunea Eforie Nord, Mihai Fercala, directorul general al SIF Transilvania, a declarat ca societatea de investitii financiare mai are de modernizat in aceasta etapa hotelul Adonis, din Saturn si, probabil va mai fi modernizat si hotelul Neptun aflat in statiunea Eforie Nord.

Hotelurile Clepatra si Bran-Brad-Bega au au fost reclasificate de la 2 stele la 4 stele in urma unor investitiii de 12 milioane EUR.

De asemenea, SIF Transilvania va continua sa reabiliteze si statiunile balneare, pentru ca aceastea au inceput in ultimii ani sa devina profitabile. Fercala a declarat ca SIF Transilvania va reinfiinta statiunea balneara Oglinzi care a fost faimoasa intre cele doua razboaie mondiale, daca se vor asfalta soselele in zona, se va aduce gaz metan, se vor face trotuare si canalizare.

Source: Evenimentul Zilei

SIF Transilvania continua investitiile in sectorul turistic

In urmatorii 2-3 ani, SIF Transilvania intentioneaza sa investeasca peste 100 milioane EUR in infrastructura de cazare si tratament din tara.

O mare parte din fondurile de investitii, aproximativ 35 milioane EUR, va merge catre hotelurile de pe litoral detinute de THR Marea Neagra, la care SIF Transilvania este actionar majoritar.

Presedintele SIF Transilvania, Mihai Fercala, a declarat ca aproximativ 90% din hotelurile detinute pe litoral vor fi demolate, in locul acestora urmand sa fie construite hoteluri noi sau complexuri de vile. Principalele statiuni vizate pentru aceste proiecte sunt Saturn si Venus. De asemenea, compania si-a mai propus sa investeasca in infrastructura de tratament, ceea ce va permite prelungirea sezonului cu inca doua luni. Totodata, SIF a scos la vanzare o parte din activele THR Marea Neagra, reprezentantii companiei precizand ca poarta deja discutii cu fondurile de investitii prezente in actionariatul THR Marea Neagra, interesate sa detina cel putin 10% din companie.

Planul de investitii vizeaza, totodata, si modernizarea hotelurilor din Tusnad, Baile Felix si Covasna, precum si constructia in urmatorii 2-3 ani a unui hotel de 3 stele, situat intr-o zona centrala a capitalei, ultimul proiect necesitand aproximativ 12 milioane EUR.

Presedintele SIF Transilvania considera ca investitiile realizate in aceasta perioada vor putea fi recuperate peste cativa ani prin vanzare sau prin valorificare, insa este important sa fie realizate la standarde europene.

De asemenea, oficialii SIF Transilvania au mai anuntat ca hotelul Aro Palace, care face parte din portofoliul companiei, va fi operat din primavara-vara anului 2008, de un lant international prin intermediul unui contract de management.

SIF Transilvania este unul dintre principalii jucatori din sectorul turistic, detinand peste 60 de hoteluri pe litoralul Marii Negre, in statiuni balneare si montane. Valoarea portofoliului din turism al SIF Transilvania se ridica la peste 100 milioane EUR, reprezentand 12% din activul net al societatii.

Source: Adevarul