Saptamana viitoare EasyJet se va lansa pe piata din Romania

Pe data de 10 septembrie, cel mai mare operator aerian low-cost la nivel european, Easy Jet, va opera primul zbor din Romania – aeroportul international Aurel Vlaicu Baneasa, spre Italia – aeroportul Milano Malpensa.

Rezervarile pentru cursa de Milano dar si pentru zborurile catre Londra si Madrid, care vor fi operationale de luna viitoare, se pot face doar de pe pagina oficiala de web a companiei. La nivel international, 98% din rezervarile EasyJet se efectueaza prin intermediul internetului.

Peter Voets, EasyJet Marketing Manager pentru Elvetia, Austria si Europa de Est, a declarat ca siguranta pasagerilor reprezinta prioritatea numarul unu, compania avand o istorie de zbor complet lipsita de incidente. Flota EasyJet este una dintre cele mai tinere din lume, compusa din aeronave Airbus A319s si Boeing 737-700s, cu o medie de varsta de 2-3 ani. EasyJet s-a infiintat cu 11 ani in urma, fiind prima companie low-cost din Europa. Compania estimeaza un numar de 255.000 de pasageri si un grad de ocupare de 87% pentru primul an de activitate pe piata din Romania.

Intrarea pe piata a EasyJet va duce la cresterea numarului de curse spre Italia. Numai din Bucuresti spre Milano Malpensa vor exista zboruri zilnice, martea si joia decoland cate doua aeronave de pe aeroportul Baneasa. Principalele companii care mai efectueaza zboruri catre aceasta destinatie sunt Blue Air si My Air cu patru curse pe saptamana.

Source: Business Standard

EN RO